Skelsættende politik

af admin

Valget i 2016 var et skelsættende øjeblik i amerikansk politik. Efter to perioder med Barack Obama stod landet over for valget om at vælge hans efterfølger. Hillary Clinton, den demokratiske kandidat, var en velkendt figur i amerikansk politik, idet hun havde været førstedame, senator fra New York og udenrigsminister. Hendes modstander, Donald Trump, var en forretningsmand og reality-tv-stjerne uden politisk erfaring.

Kampagnen var ophedet og meget omstridt. Clinton stod over for beskyldninger om korruption og forseelser, mens Trump stod over for beskyldninger om seksuelle overgreb og racisme. I sidste ende vandt Trump valget ved at vinde vigtige stater som Florida, Ohio og Michigan.

Siden han tiltrådte, har Trump været indviklet i kontroverser. Han har været udsat for kritik for sin politik om indvandring, sundhedspleje og skatter. Hans administration har været plaget af skandaler, især undersøgelsen af russisk indblanding i valget i 2016.

Valgene i USA er altid en stor begivenhed, og 2020 er ikke anderledes.

Det vigtigste løb i år er naturligvis om præsidentposten. Den siddende præsident Donald Trump stiller op til genvalg, og han står over for en hård udfordring fra den demokratiske kandidat Joe Biden. Løbet er i øjeblikket hals og hals, og begge kandidater fører en hård kampagne for at vinde vælgerne for sig.

You may also like

Skriv en kommentar