Sabbat år med rejser

af admin

Mange unge mennesker, der har afsluttet deres studenter eksamen, og som er blevet godt og grundigt trætte af at gå i skole – ønsker at tage et sabbatår, væk fra skolen og bøgerne. Nogle tager så rygsækken på og drager ud i verdenen og arbejder sig igennem deres rejse oplevelse – og andre rejser i grupper sammen med andre jævnaldrende.
Jeg selv er nok ikke til at rejse ud i verdenen helt alene – så jeg har søgt efter sabbatår rejse for at se om der skulle være nogle fællesskaber jeg kunne rejse sammen med, så jeg kunne jeg kunne komme ud og rejse i sabbatår.
Det viste sig at der fandtes sabbatår rejse med højskole hvilket jeg ikke anede eksisterede – jeg ønskede virkeligt der var en rejse jeg kunne komme på, så jeg også kunne komme på en wild river rafting – også her havde jeg brug at der var ligestillede og tryghed omkring mig.

Jeg fandt en højskole hvor min drøm kunne virkeliggøres, og jeg tog til deres informationsmøde, for at høre mere. Mine forældre var henrykte over at jeg tog højskole med sabbatår i udlandet og ikke bare rejste alene eller sammen med en veninde.
For mig var det en super god løsning – jeg fandt den rejse jeg gerne ville med på, og var sammen med ligestillede og jævnaldrende. Nu jeg havde så lang tid til at rejse i, valgte jeg at tage turen til Australien, New Zealand og så lige Bali. Det var den fedeste tur jeg nogensinde har oplevet – jeg lærte en masse om de forskellige kulturer er er – og selvom man skulle tro at Australien og New Zealand har nogen lunde ens kultur, så tager man helt fejl.
Jeg fik nogle rigtige gode venner, som jeg mødes med af og til efter at vi er kommet hjem igen. Det er ligesom om at vi hele tiden vender tilbage til de oplevelser vi havde haft sammen, der var altid et eller andet der lige mindede om noget fra turen – Et helt uforglemmeligt år.

You may also like