Misbrug er mange ting – ikke bare misbrug af alkohol, som mange nok forbinder misbrug med – men hvad er misbrug. I min verden, som gammel misbrugsbehandler, er det når man gør noget andet end man har behov for. Alkoholikeren drikker alkohol, men har i virkeligheden brug for vand. Personen der har et sex misbrug, dyrker sex, men har i virkeligheden behov for krælighed og omsorg. Så der er mange i vores samfund der har et misbrug af en eller anden slags. Jeg opdagede for eksempel at jeg, hver gang jeg blev irriteret på en klient, kørte forbi tanken på vejen hjem, og købte tre fyldte skildpadder, og spiste dem med det samme. Interessant tænkte jeg da jeg for første gang lagde mærke til hvad det egentligt var jeg havde gang i. Så jeg begyndte at undersøge, hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Det viste sig, at vores belønningssystem i hjernen, søger efter en eller anden form for belønning, så den kan få det foretrukne stof – her i min situation, havde jeg haft brug for at tale med en kollega omkring den vanskelige klient jeg lige havde haft – men min hjerne overtalte mig til at få en belønning som her var de fyldte skildpadder. Efter denne opdagelse, har jeg sjældent spist disse dejligt skildpadder. Der er heldigvis rigtig mange steder man kan få hjælp til at komme ud af sit misbrug – både for dem der kan tåle de tolv trin – og dem der ikke gør. Der findes mange alternativer til de tolv trin.

You may also like

Skriv en kommentar